KVL Comp Kft.
 
Kezdőlap | Rendszerek | AUDI Belgium
Klikkeljen a képre a nagyításhoz
 pdf not attached  dwg not attached  ce not attached  video not attached
semmi
X

AUDI Belgium, Brussels

Az AUDI Brüsszel üzemében 2010-ben épült ki Poka-Yoke rendszer. A Poka-Yoke szerver egy virtuális szerver. A rendszer minden adatot egy ORACLE adatbázisban tárol, amit aztán az igényeknek megfelelőlen le lehet kérdezni, és a kapott adatokból riportokat és kimutatásokat lehet készíteni. A rendszer teljes egészében ethernetes alapon működik.  A beállítások és lekérdezések web alapon történnek. Az autóadatokat IBM MQ MONA Szerverről kapjuk. Az összeköttetés a szerver és a sori vezérlő PLC-k között egy speciális ethernetes-siemens megoldáson alapszik.  
A sorra telepített eszközök mellé RFID olvasónk a gyárban standard Siemens MOBY-U RFID bélyegből nyeri ki az autó adatait. Innen a szerverre továbbítjuk, aki a megfelelő adatokkal látja le ezután az RFID olvasóhoz tartózó további eszközöket.
A Pick to light polcok a dolgozót segítik a megfelelő munkadarab kivételében. Amint beérkezik az autó, az alkatrészek felett egy lámpa jelzi, ha az adott alkatrészt ki kell venni. Ezt a dolgozónak nyugtáznia kell, egyébként a sor meg fol állni.
A nyomatékkulcs vezérlők a dolgozót segítik, hogy mennyiszer kell lenyomatékolni a beépítésre váró csavart. Minden nyomatékolásnál a rendszer automatikusan leszámol egyet. A nyomatékolás lehet kattintós kulcson, vagy állítható nyomatékú csavarozón is (BOSCH EXACT SEC).
A TVP azonosítást lát el. A gyakran összetéveszthető alkatrészeket könnyen lehet azonosítani vonalkódjukkal. Így a beérkező autóba beépítendő alkatrészt először le kell olvasni. Miután beazonosítottuk, hogy ez a megfelelő alkatrész, utána egy zöld jelzéssel mutatjuk a dolgozónak, hogy ez a helyes alkatrész, beépítheti. Ha a rossz alkatrészt azonosította, jelezzük, hogy cserélje ki. Ha a dolgozó nem azonosította, vagy túllépte az időt, akkor a sort megállítjuk a hiba kijavításáig.
Speciális berendezéseknek mint Panoráma ablak kenő robot a szerver látja el információval, hogy mi az adott autó típusa, milyen típusú panoráma ablakot kell  a dolgozónak előkészítenie kenésre.  Bármilyen PLC-s, PC-s eszközt a rendszerbe lehet illeszteni, hogy online információkat kapjon.