KVL Comp Kft.
 

changethis

PICK-TO-LIGHT VEZÉRLÉS ETHERNET HÁLÓZATTAL

Célja a dolgozók tévedéséből adódó hibás alkatrész kiválasztás kiküszöbölése. A KVL-PTL08 PICK-TO-LIGHT vezérlés közvetlenül nem kapcsolódik a gyártósorhoz.
 
A gyártandó részegység adatait a vezérlő számítógéptől kapja. (KVL szerver). A szükséges alkatrészek kivételét az alkatrésztárolók felett elhelyezett AS-I buszos kijelző/nyugtázók lámpáinak piros fénye jelzi. Az alkatrész kivétel nyugtázása a nagy alkatrésztároló rekeszek esetében húzókapcsolóval manuálisan, a polcok esetében manuálisan vagy automatikusan történik. A nyugtázás után az adott kijelző lámpája zöldre változik.
A vezérlőszekrény egy acél szerkezetre van felszerelve. A rögzítés a vezérlés oldalán elhelyezett oszlopokon csavarokkal örténik. A vezérlés elhelyezésénél figyelembe kell venni, hogy a dolgozó a képernyőt munka közben is jól láthassa, illetve kezelni tudja. A dolgozó a vezeték nélküli bárkódolvasóval beolvassa a kinyomtatott munkalapon lévő bárkódot. A vezérlőszekrény bal oldalán elhelyezett vezetékes bárkódolvasó tartalék (notstratégia). A vezérlés működése a képernyőn, valamint a vezérlőszekrény tetején elhelyezett fényoszlopon követhető. A hibák nyugtázása a vezérlőszekrény jobb oldalán elhelyezett E7 kulcsos kapcsolóval történik.